http://es.123rf.com/clipart-vector/arco_iris.html

Translate

lunes, 29 de octubre de 2012

Què són les wikis?

El dia 10/10/2012 vam parlar a classe de GTIC de les wikis.
Un wiki o una wiki (del hawaiano wiki, 'rápido')1 es un sitio web cuyas páginas pueden ser editadas por múltiples voluntarios a través del navegador web. Los usuarios pueden crear, modificar o borrar un mismo texto que comparten. Los textos o «páginas wiki» tienen títulos únicos. Si se escribe el título de una «página wiki» en algún sitio del wiki entre dobles corchetes ([[...]]), esta palabra se convierte en un «enlace web» a la página wiki. (Wikipedia)
Clica per veure video sobre les wikis

Per poder entendre millor què són les wikis i el seu funcionament podreu mirar en el següent link un exemple realitzat a classe:

Clica aquí per veure el wiki de Pretty woman

Per poder realitzar un wiki com aquest, realitzareu els següents passos:

1. Anar a la pàgina wikispaces
2. Clicar en Universitats.
3. Seguidament a la part superior dreta clicarem on posa: "Ets estudiant? per aquí"
4.Si el que vols crear és un nou wiki li donarem a "ets nou?", si el que vols es unir-te a un wiki ja creat l'has de donar a "Buscas la teva classe?"






5. Per continuar amb la creació del nostre nou wiki, seguidament ens registrarem, posan't nom d'usuari, contrasenya i correu.

6. També et posa crear una wiki? li donem que SI.















7. Quan ja haguem complert totes les dades, li donem a Unir-te i ja tindrás la teva Wiki.

LAND ART

El dia 2 d'octubre vam realitzar a plàstica una obra de land art.El Land art és una forma d’expressar-se artísticament mitjançant elements naturals, on aquestes obres realitzades es podran du a terme en l’espai de la natura, es a dir, l’obra és el paisatge. Aquesta forma d’expressió no dona lloc a cap tipus d’alteració en el medi ambient, ja que al no introduir cap material extern, el medi ambient no sofreix cap dany. I per altre banda, els materials utilitzats tornen a integrar-se al seu entorn.


Robert Smithson.


Andy Goldsworthy

En el power point que trobareu a continuació podreu veure la nostra obra, anomenada "El viatge de la vida" i quina és la seva significació.

Cançó inventada!

El dimarts 09 d'Octubre vam haber d'entregar a classe de música una lletra inventada amb la partitura i cantada per nosaltres amb el ritme de la cançó "Tres i tres".

Cançó "Tres i tres":




















Cançó inventada:

Pobre osset que està plorant
Ai, ves quina angoixa.
Perquè vol estar jugant,
i saltant la corda.
Al petit osset volgut li fan pessigolles,
i ell diu que vol tornar a saltar la corda.

lunes, 22 de octubre de 2012

¿Matan las escuelas la creatividad?

El dia 10/10/2012 a la classe de COED vam fer el visionat d'una conferència realitzada per Ken Robinson, el qual parla sobre com no deixem que els infants desenvolupin la seva creativitat...
Podreu veure, com aquesta conferència és més informal i més cap al públic. En la qual introdueix ironies, anècdotes i expressant-se amb il·lusió.

En Josep Maria Vila ho va dir i té molta raó, si jo explico alguna cosa a algú i m'ho passo bé, tu també t'ho passaràs bé.

Espero que us agradi i gaudiu del vídeo.

Usos educatius dels blogs, recursos, orientacions i experiències per a docents


Després de realitzar la lectura d'aquest llibre, el dia 8 d' Octubre, vam comentar diferents aspectes i idees a classe.                                                                    
A continuació remarcaré les meves idees claus d'aquest llibre:
  • Les etiquetes són normes de comportament. 
  • Web 2.0, aplicacions fàcils d'accedir.
  • Plataforma, és un programa online (Coctelera, Blogger, Nireblog, wodpress, XTEC, blogs, etc.)
  • RSS, noticies que es publiquen soles.
  • Als blocs educatius, hi trobem diferents formes d'aprenentatge per implementar a l'aula (Blocs d'aula = bloc del professor, bloc professor-alumne o bloc de l'alumne). Dintre d'aquests blocs també trobem els blocs de centre, blocs de seminaris i cursos de formació TIC i blocs de professors (individuals)).
  • Els blocs serveixen per pensar, escriure, compartir i participar.
  • Diferents experiències dels professors amb blocs educatius. Aquesta part ha sigut la que més m'ha cridat l'atenció, ja que penso que és una forma d'entendre els blocs educatius d'una manera més dinàmica, on diferents persones expliquen com han vivènciat aquests aprenentatges tant personalment com col·lectivament. 
  • Finalment l'apartat 8. Preguntes freqüents, on hi trobem explicacions dels dubtes que han pogut quedar després de la lectura del llibre.                             
Penso que aquest llibre és molt útil per a tothom que estigui introduït en el mòn dels blocs, ja que és una eina d'aprenentatge molt significativa, sobretot per a professionals en l'educació.

lunes, 15 de octubre de 2012

Trucs per al teu bloc!

En aquesta pàgina que us penjaré trobareu diferents trucs per poder fer al bloc, com per exemple posar diferents imatges com a fons del bloc, com jo he fet. 
És una pàgina molt útil en la qual t'explica tots els passos per poder fer el canvi que hagis escollit. Espero que us sigui d'ajuda i us agradi!

Clica aquí per accedir als trucs per blogger

martes, 2 de octubre de 2012

Que són les etiquetes?



Les etiquetes són noms que assignem i escrivim en les entrades, amb la fi categoritzar el nostre contingut, d'aquesta manera qualsevol usuari pot accedir a un contingut específic, fent clic en l'enllaç de l'etiqueta, la qual cosa ajudarà a trobar informació d'interès d'una forma més senzilla.

Les etiquetes són mostrades en cada entrada de forma automàtica per mitjà dels seus enllaços, que són els noms que hem assignat nosaltres a aquestes etiquetes, i també poden ser mostrades en un widget que blogger facilita.

Com es crea una etiqueta?

Alhora de publicar una entrada, a la part dreta ens mostra una columna on posa “etiquetes”, farem clic i podrem posar els noms que nosaltres desitgem a aquestes, separades per comes. 



Per saber més clica...

lunes, 1 de octubre de 2012

Google Drive

El dia 26 de setembre vam començar a utilitzar el Google Drive, el qual, és un programa d'internet on pots compartir diversos arxius individualment o col·lectivament.
La Clara, la Gemma i jo vam realitzar una pràctica amb aquest programa, que consistia en escollir un tema lliure i realitzar els següents passos:


  • Ens conectem al nostre compte de gmail.
  • Clicar en "Drive"
  • Seguidament trobarem un menu a la part esquerre i li donarem a "crear".

  • Crear un document on vam escriure part de l'activitat.

  • Seguidament, vam crear una presentació on vam traslladar la anterior informació, i on vam introduir imatges, un vídeo, formes, un dibuix...

  • I finalment, la realització d'un formulari i el full de càlcul d'aquest, on podreu participar si us ve de gust. 
Fes clic aquí per veure el formulari

Fes clic aquí per veure el full de càlcul